Home > Vacature overzicht > Purchasing Assistant - Heerenveen

Purchasing Assistant - Heerenveen

Opdrachtgever
STAXS THE NETHERLANDS BV (vacature vervuld)
Referentienummer
100 162
Plaatsingsdatum
16-11-2017

Bedrijfsprofiel:

Onze opdrachtgever STAXS The Netherlands BV is een snel groeiend bedrijf in de cleanroomsector, gevestigd in Heerenveen. Ze bieden alles wat nodig is voor een complete contaminatiecontrole: producten op maat, professioneel advies en training, grote voorraden, snelle levering en nog veel meer. Daarnaast volgen ze alle evoluties op de voet, zodat klanten op elk moment mee blijven gaan in de nieuwste ontwikkelingen. STAXS is een kwaliteitsleverancier met meer dan 25 jaar ervaring in de cleanroommarkt. Hun sterke punten zijn: het gedreven team met een gedeelde passie, namelijk expertise in contaminatiecontrole. De gespecialiseerde medewerkers van STAXS kennen de kneepjes van hun vak en de evoluties in de sector. Deze expertise is de garantie voor kwaliteit. Naast de expertise is ook de kwaliteit van de producten en de organisatie gewaarborgd. STAXS is ISO 9001:2008 gecertificeerd, biedt alleen A-producten, GMP-conform en heeft alle vereiste certificaten beschikbaar. STAXS is actief in sectoren als de farmaceutische industrie, biotechnologie, medical devices, ziekenhuisapotheken, semiconductor, elektronica, automotive, voedingsindustrie en de ruimtevaart.

Voor onze opdrachtgever STAXS zijn wij op zoek naar een:

Purchasing Assistant

Analytisch – grote drive – staat stevig in de schoenen

Functiebeschrijving:

Als Purchasing Assistant houdt je je bezig met het bestellen en op tijd verkrijgen van de goederen van STAXS. Je zorgt voor het op peil houden van de minimale en maximale voorraden. Je bent verantwoordelijk voor de invoering van correcte prijzen in het systeem, het bewaken van de levertermijnen en het bepalen van de juiste voorraadhoogtes. Verder ben je bevoegd tot het doen van aankopen en het bepalen en wijzigen van voorraadhoogtes. Je probeert een optimaal voorraadbeheer te bereiken en bent bezig met het proactief signaleren van toename en afname van producten. Je legt verantwoording af aan de Purchasing Manager.

 

 

Meer concreet gaat het onder andere om de volgende activiteiten:

 • Je bestelt producten bij de leveranciers en bewaakt de levertijden. Backorders bel je na.
 • Je bepaalt de minimale en maximale voorraden in overleg met de afdeling Sales.
 • Je houdt de prijzen van de leveranciers bij.
 • Je stuurt op basis van signalen van afname en toename.
 • Je controleert en beoordeelt orderbevestigingen op prijs, levertijd en eventuele afwijkingen.
 • Je doet de berekening van containerbestellingen.
 • Je onderhoudt het contact met de vervoerders over de inkomende goederen.

 

FUNCTIE-EISEN:

 • Je hebt een HBO opleiding afgerond in de richting CE/BE en/of NEVI 1/ 2
 • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring met logistieke en/of inkoopwerkzaamheden
 • Je hebt een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Je hebt een goede kennis van Microsoft office systemen

 

PERSOONSKENMERKEN:

STAXS zoekt een Purchasing Assistant die goed kan plannen, organiseren en coördineren. Daarnaast vinden zij goede communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid en commerciële vaardigheden erg belangrijk. Je moet goed contact kunnen onderhouden met de klanten en de leveranciers en rustig en helder kunnen blijven handelen wanneer er iets niet gaat zoals gepland. Je bent accuraat, kan goed samenwerken en hebt een cijfermatig inzicht. Je staat je mannetje wanneer het nodig is en jouw oog voor afwijkingen is goed getraind. Je constateert afwijkingen in bestellingen en gaat dit meteen controleren om fouten te voorkomen.

Wil jij er voor zorgen dat alle bestellingen op tijd binnenkomen en de voorraden op peil houden bij dit snel groeiende bedrijf in Heerenveen? Reageer dan snel!          

Uw adviseur: 

Het werving- en selectietraject wordt verzorgd door Ypsylon Werving & Selectie. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe je aan het gestelde profiel? Reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.ypsylon.nl of recruitment@ypsylon.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Daniël Charmes of Sandra van Dijk, tel. 0592 - 308 458 (consultant Ypsylon).


TREFWOORDEN:

Purchasing Assistant, Inkoop assistent, Young Professional, Cleanroomsector, Heerenveen, Starter, Analytisch, Stressbestendig, Commercieel, Cijfers, Contact onderhouden, CE, BE, MER, Facilitymanagement.  


Direct solliciteren

Reageren

Ik zoek een baan

Toon alle vacatures »

Zoeken