Home > Vacature overzicht > Adviseur Marketing & Fondsenwerving

Adviseur Marketing & Fondsenwerving

Opdrachtgever
Centrum Kunst Cultuur (vacature vervuld)
Referentienummer
100 097
Plaatsingsdatum
13-01-2015

ORGANISATIE:

Onze opdrachtgever, het ICO Centrum voor kunst en cultuur, is een professionele netwerk-, advies- & projectorganisatie voor kunstparticipatie en cultuureducatie. Samen met een netwerk van zelfstandige professionals en andere samenwerkingspartners biedt het ICO een infrastructuur voor het ervaren en beoefenen van kunst en cultuur. Het ICO is werkzaam in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo en richt zich op de markten Onderwijs (scholen) en Amateurkunst (kunst- & cultuurverenigingen, - instellingen en kunstbeoefenaars).

Het ICO ontwikkelt zich van een centrum die lessen en cursussen verzorgt voor particulieren tot een marktgerichte netwerk en projectorganisatie die kunsteducatieve activiteiten verricht op scholen en voor de amateurkunst.

De ICO organisatie kenmerkt zich door drie kerncompetenties, te weten: Ondernemerschap, Klantgerichtheid en Samenwerken. De missie van het ICO is om zoveel mogelijk mensen kunst en cultuur te laten ervaren, beoefenen en waarderen.
 

Op www.ico-kunstencentrum.nl tref je meer informatie aan over het ICO.

Voor het ICO zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe collega voor de vacature:

ADVISEUR MARKETING & FONDSENWERVING
Standplaats is Assen (Drenthe)
0,5 FTE op basis van een 36-urige werkweek

(met evt. uitbreiding werkzaamheden/uren als Adviseur Onderwijs & Amateurkunst)

 

PROFIEL:

De komende jaren gaat het ICO haar dienstverlening opnieuw in de markt positioneren. De vacature is een nieuwe functie, waarin je verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen en implementeren van de marketing- & fondsenwervingstrategie. Je werkt nauw samen met andere adviseurs uit het primaire proces - de Adviseurs Onderwijs & Amateurkunst - en je rapporteert rechtstreeks aan de directeur. Samen ga je de uitdaging aan om voor het ICO een nieuwe positie in de markt te verwerven. De doelstelling is om de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het ICO te vergroten en haar dienstverlening te verbreden. Een belangrijk aspect is het actief werven van fondsen, partners en sponsoren, die de missie steunen en zich willen verbinden aan het ICO. Als Adviseur Marketing & Fondsenwerving vervul je een sleutelrol bij het realiseren van de marketingdoelstellingen van het ICO.

Eventueel is een uitbreiding mogelijk van de functie (ook in arbeidsuren) wanneer eveneens door jou werkzaamheden als Adviseur Onderwijs & Amateurkunst verricht kunnen worden. Nadere afstemming volgt, indien je hiervoor in aanmerking wilt komen.

Doel van de functie

Het doel van de functie is het sterk positioneren van het ICO in haar omgeving door:

 • het ontwikkelen en implementeren van een passende marketing- en fondsenwervingstrategie;
 • het zorgdragen dat de marketingdoelstellingen van het ICO worden gerealiseerd;
 • het zorgdragen voor een passende identiteit, imago en publiciteit rondom het ICO. 


Meer concreet gaat het om de volgende activiteiten:

 • Je ontwikkelt het marketing- en fondsenwervingsbeleid in directe relatie tot de doelstellingen van het ICO.
 • Je implementeert dit beleid door een sterke positionering en marktbenadering.
 • Je signaleert nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, die relevant zijn voor de educatieve en culturele sector en vertaalt deze naar nieuwe marketingconcepten.
 • Je monitort en analyseert trends in de markt en speelt daar op in door deze trends te vertalen naar sterkten en kansen voor het ICO.
 • Je verricht marktonderzoek, legt databestanden aan en combineert, analyseert en interpreteert deze ten behoeve van aanpassing van marketing- en communicatiestrategieën.
 • Je werft en selecteert samenwerkingspartners voor de uitvoering van de specifieke kunst- en cultuur activiteiten.
 • Je participeert in relevante netwerken en verzorgt briefings aan externen, waaronder  stakeholders zoals pers en media ten behoeve van de verkoop- en promotie acties.
 • Je vertegenwoordigt, in nauwe samenwerking met de directeur, het ICO in de publieke media en in relevante netwerken.


FUNCTIE-EISEN:

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een afgeronde NIMA-B opleiding of een vergelijkbare HBO-opleiding.
 • Je hebt tenminste 5 jaar kennis en ervaring met marketing en fondsenwerving.
 • Je bent tenminste 5 jaar of langer werkzaam in de kunst- en cultuursector.
 • Je hebt ervaring met marketing en fondsenwerving binnen de educatie of amateurkunst.


PERSOONSKENMERKEN:

Het ICO zoekt een inspirerende en flexibele collega, die in een dynamische en wendbare organisatie de juiste prioriteiten weet te stellen. Je werkt projectmatig en bent resultaatgericht. Jouw competenties relatienetwerken, probleemanalyse en oordeelsvorming, vakkundigheid/marktgerichtheid, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en creativiteit zijn goed ontwikkeld.

Wil je meebouwen aan de toekomst van het ICO en deel je de missie van het ICO?
Reageer dan snel!
 

UW ADVISEUR:

Het werving- en selectietraject wordt verzorgd door Ypsylon Werving & Selectie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe je aan het gestelde profiel, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.ypsylon.nl of recruitment@ypsylon.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Daniël Charmes, tel. 0592 - 330 517 (consultant Ypsylon).
 

TREFWOORDEN:

Marketing & Fondswerving, Marketeer, Kunst & Cultuur, Onderwijs & Amateurkunst, Fondsenwerver, Marketingstrategie, Marketingmix, Communicatie, Culturele sector, Marketing & Communicatie, Adviseur Marketing & Fondsenwerving, Cultuur & Onderwijs.


Direct solliciteren

Reageren

Ik zoek een baan

Toon alle vacatures »

Zoeken