Nieuws: 11-02-2019

Sebastiaan Brandsma, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

‘Ypsylon vindt voor Viqtor Davis een nieuwe Sales Accountmanager.’

VIQTOR DAVIS, de specialist op het gebied van data management, zocht een Sales Accountmanager. Een tevreden Vincent Peeters van VIQTOR DAVIS, verwelkomt Sebastiaan Brandsma. Veel succes heren!

 


Nieuws: 17-09-2018

Even voorstellen: onze nieuwe collega Daisy Dam

Wij zijn blij met de komst van onze nieuwe collega Daisy. Ze studeert Toegepaste Psychologie en zal op ons kantoor in Assen aan de slag gaan als Junior Consultant. Van harte welkom, Daisy! 


Nieuws: 14-08-2018

Albert van Loenen, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

‘Ypsylon vindt voor STAXS een nieuwe Accountmanager.’

STAXS THE NETHERLANDS B.V., de kwaliteitsleverancier in de cleanroomsector, zocht een Accountmanager. Ypsylon zocht de geschikte kandidaat voor deze functie en kwam uit bij Albert van Loenen. Wij wensen Albert veel succes met zijn nieuwe baan. 

Team Ypsylon


Nieuws: 12-01-2018

Ypsylon nieuwjaarsborrel 2018 was weer een succes!

Allemaal bedankt voor jullie komst.

 


Nieuws: 18-12-2017

Ypsylon wenst u allen prettige kerstdagen en een geweldig 2018!

Namens alle Ypsylon collega's wensen wij u een gelukkig nieuw jaar. 

 

Nieuws: 30-06-2017

Afscheid met taart van Junior Consultant Ante Boomsma

Ypsylon wil Ante bedanken voor de mooie periode die hij hier heeft stage gelopen. 

Onze Junior Consultant Ante Boomsma heeft zijn half jaar stage voor de opleiding Toegepaste Psychologie succesvol afgerond. Wij wensen Ante veel succes met de rest van zijn studie en loopbaan. 
 
 

Nieuws: 04-05-2017

Romeo Charmes geïnterviewd door Ton Soons van Bizzky

Romeo:‘Als ik aan kwaliteit denk, komen direct de begrippen integriteit, transparantie, vertrouwen en leiderschap bovendrijven.

In dit interview met Ton Soons van Bizzky Business talk & Whisky tasting geeft Romeo zijn visie op wat het begrip kwaliteit inhoudt. Hij legt uit hoe hij als consultant in samenwerking met de klant kwaliteit nastreeft.
 

Nieuws: 18-04-2017

Michael Herweyer, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

‘Ypsylon vindt voor Wilo een nieuwe Inside Sales Manager.’

Wilo, de toonaangevende fabrikant van hightech pompsystemen zocht een Inside Sales Manager. Ypsylon zocht de geschikte kandidaat voor deze functie en kwam uit bij Michael Herweyer. Wij wensen Michael veel succes tijdens zijn eerste werkdag. 

Team Ypsylon


Nieuws: 07-04-2017

Wij wensen Niels Huizenga veel succes bij Podium Zuidhaege

‘Ypsylon zocht en vond voor Podium Zuidhaege in Assen de perfecte match.’

Voor het bruisende Podium Zuidhaege in Assen zocht Ypsylon een Facilitaire- en Horecamanager. Samen met de algemeen manager, hebben de consultants een uitdagend profiel opgesteld. Diverse geschikte kandidaten zijn de revue gepasseerd. Niels Huizenga bleek met zijn kennis, vaardigheden en ervaring de perfecte match te zijn. Daarom wensen wij Niels Huizinga veel succes met zijn nieuwe uitdaging bij Podium Zuidhaege. Natuurlijk mag op de eerste werkdag van Niels Huizenga dit gevierd worden met onze heerlijke Ypsylon taart.


Wij wensen Niels Huizenga samen met zijn team heel veel succes.


Team Ypsylon


Nieuws: 16-12-2016

Klanten aan het woord over de dienstverlening van Ypsylon

WILO

‘Ypsylon is een professioneel verlengstuk van onze HR manager.’

Wilo Nederland had drie vacatures voor accountmanager. Ypsylon speelde zijn rol op het gebied van werving en selectie met verve. Meedenkend met en vanuit de organisatie. Drie nieuwe accountmanagers functioneren nu tot volle tevredenheid.


Nieuws:16-12-2016

Klanten aan het woord over de dienstverlening van Ypsylon

‘Ypsylon is vakkundige HR dienstverlener die prettig communiceert.’

Tegen de crisisstroom in verdubbelde Jollein, het lifestylemerk voor babyartikelen van Smits Assen, de afgelopen vier jaar zijn omzet. Om de professionalisering
in goede banen te leiden zocht en vond Ypsylon een operational manager.

 

Auteur: Comm'art | Andre Staas


Nieuws: 24-05-2016

 

Kennisbijeenkomst Personeel in het MKB

Ondernemers zetten hun bedrijf op vanuit een missie en visie. In de praktijk zien wij dat het een uitdaging is voor ondernemers om de medewerkers hierbij te betrekken. Het is de kunst om in tijden van groei personeel te verbinden aan dezelfde missie en visie. Alleen zo kunnen ook de medewerkers de kernwaarden van een organisatie uitdragen naar de klant en wordt de ambitie van de ondernemer werkelijkheid.

Vorige week donderdag hebben wij een kennisbijeenkomst "Personeel in het MKB" georganiseerd voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over het hierboven omschreven thema, en het instrument wat wij hierbij aan kunnen bieden. Het was een geslaagde middag!

Meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen.

(auteur: Suzanne Verschoor)


Workshop UWV: 22-03-2016

Workshop Social Media

Op dinsdag 22 maart jl. heeft Ypsylon bij het UWV in Emmen vier workshops over Social Media gegeven. Dit in het kader van de door het UWV georganiseerde Inspiratiedag, met als thema ‘Solliciteren anno 2016’.

Tijdens deze workshop is ingegaan op het gebruik van Social Media bij het vinden van, of gevonden worden voor, een nieuwe baan. De do’s & don’ts omtrent Facebook en Twitter kwamen aan bod. Ook is er uitgebreid verteld over het gebruik van LinkedIn.

Vanuit het publiek zijn er leuke reacties gekomen. Iemand zei na afloop dat hij ‘nog nooit op deze manier naar LinkedIn had gekeken’. Een ander persoon vertelde dat zij ‘niet wist dat je zo veel met LinkedIn kon doen’. Ons doel was om mensen bewust te maken van Social Media en de mogelijkheden die het biedt, dit is gelukt! Wij willen alle aanwezigen hartelijk bedanken voor de inzet tijdens de workshops.

 (auteur: Suzanne Verschoor)


ESF Subsidie: 09-03-2016

Duurzame Inzetbaarheid

De consultants van Ypsylon voeren twee projecten uit gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers in bedrijven.

Het management van onze opdrachtgevers staan voor een uitdaging n.l.; hoe zij voor nu en in de toekomst gemotiveerd en bekwame medewerkers kunnen werven, behouden en ontwikkelen zodat zij duurzaam inzetbaar blijven.

Met een maatwerkplan helpen wij onze klanten om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te bevorderen en de bedrijfsvoering verder te professionaliseren.

Belangrijke waarden in onze aanpak zijn de betrokkenheid bij de medewerkers en in een open dialoog onze opdrachtgever ondersteunen bij het realiseren van zijn doelstellingen.

Voor de uitvoering van beide projecten heeft het Europees Sociaal Fonds een subsidie verstrekt.

Voor meer informatie klik hier.

Wil je in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden verkennen om de duurzame inzetbaarheid in je bedrijf te bevorderen?

Neem gerust contact op met de heer E. Hommes tel.nr. 0592 -308458.

(auteurs: Romeo Charmes)


Advertentie: 02-12-2015 NRCCarriere

Bron: NRCCarriere


Nieuws: 16-10-2015

Klanten aan het woord over de dienstverlening van Ypsylon

Podium Zuidhaege; Edgar Anholts: Werving & Selectie | Outplacement

‘Betrokkenheid en analytische kracht Ypsylon vallen op.’

Een bruisende thuisbasis voor kunst en cultuur in Assen. Dat moet Podium Zuidhaege worden. Een nieuwe manager heeft hiermee een inspirerende uitdaging. Ypsylon zocht en vond die.

Auteur: Comm'art | Andre Staas


Nieuws: 16-10-2015

Klanten aan het woord over de dienstverlening van Ypsylon

Centrum voor Kunst & Cultuur; Wytze de Vries: Organisatieadvies | Werving & Selectie | Outplacement

‘Bij Ypsylon weet je dat je een goed gesprek hebt.’

ICO Centrum voor Kunst & Cultuur in Assen heeft in één keer afscheid genomen van de helft van zijn medewerkers. Ypsylon begeleidde dit, diende als klankbord bij een strategische sessie en verzorgde outplacement, werving en training.

Auteur: Comm'art | Andre Staas 


Nieuws: 07-10-2015

Ypsylon en Profileermij zetten zich in voor de inzetbaarheid van uw medewerkers

Ypsylon en Profileermij slaan de handen ineen om een impuls te bieden aan de inzetbaarheid van medewerkers in het noorden. Profileermij heeft als strategische partner van Ypsylon een aanbesteding gewonnen van Groningen op Voorsprong, en daarmee kunnen werkgevers subsidie ontvangen op het afnemen van loopbaantrajecten.

Wilt u als werkgever of als professional in aanmerking komen voor een loopbaantraject? Neem contact met ons op en wij zullen in een persoonlijk gesprek met u de mogelijkheden verkennen.


Noorderbaanbattle - De perfecte Pitch

Noorderbaanbattle Team Assen was recentelijk op bezoek bij Ypsylon. 

(Bron: NoorderBaanBattle)


Nieuws: 03-06-2015

Advertentie onafhankelijk voorzitter en drie leden Raad van Toezicht

In de Arbeidsmarkt & Ambitie bijlage van Dagblad van het Noorden plaatste Ypsylon een advertentie voor een onafhankelijk voorzitter en drie leden voor de nieuw te vormen Raad van Toezicht van de stichtingen Fidarda en SKOD.

(Bron: Dagblad van het Noorden, Arbeidsmarkt & Ambitie pg. 23)


Nieuws: 27-02-2015

Familiebedrijven hebben een streepje voor

In Kijk op het Noorden een artikel over familiebedrijven. Romeo Charmes en drie andere directeuren van familiebedrijven zijn hier voor geïnterviewd.

"Familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Ons land telt er tussen 250.000 en 300.000, goed voor de helft van ons Bruto Nationaal Product."  

(Bron: Kijk op het Noorden, "Familibedrijven hebben een streepje voor")


Nieuws: 19-02-2015

Seminar in Amstelveen

Op de nieuwe vestiging in Amstelveen heeft Ypsylon een inspirerend seminar georganiseerd voor haar relaties uit de Randstad. Deze middag stond in het teken van het onderwerp “9+ organisaties”.  

Romeo Charmes, bedrijfskundige en directeur van Ypsylon is ingegaan op het thema: “Hoe wordt uw bedrijf een 9+ organisatie” en Henk-Jan Kamsteeg, management coach en schrijver is ingegaan op het thema "Dienend leiderschap in 9+ organisaties".

Hierbij wil Ypsylon haar relaties bedanken voor hun aanwezigheid en hun inbreng!

 P&O Seminar Amsterdam

HRM Seminar Amsterdam    

(Auteur: Lonne Stegeman)


Nieuws: 02-09-2014

Persbericht
 

Nijkerk, dinsdag 2 september 2014
Loopbaanprofessional Ypsylon


Zaterdag 27 september is de Dag van de Loopbaan. Heel werkend en werkzoekend Nederland kan kennis maken met de Noloc erkend loopbaanprofessional.
De Dag van de Loopbaan is een initiatief van Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals. Op zaterdag 27 september 2014 zetten bijna 250 Noloc erkend (register) loopbaanprofessionals, verspreid over heel Nederland, hun deuren open.

Werknemers, werkgevers, werkzoekenden en studenten kunnen op deze dag, in hun buurt, advies vragen of een workshop volgen. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met een Noloc erkend (register) loopbaanprofessional. Kom er achter wat de loopbaanprofessional kan betekenen.
Van baan veranderen, nieuwe carrière uitstippelen, keuze maken over studie of loopbaan? Inzicht in de arbeidsmarkt, leren netwerken, een betere balans tussen werk en privé of tijdelijk arbeidsongeschikt? Omgaan met lastige werksituaties, zinvolle invulling na de loopbaan? Praat bij deze of andere vragen met een Noloc erkend loopbaanprofessional.

Men kiest voor een individueel gesprek of workshop bij een loopbaanprofessional in de buurt.

Ga voor het maken van een afspraak naar www.dagvandeloopbaan.nl
Deelname aan een workshop (1,5 uur) of individueel gesprek ( 45 min.) kost € 10,00.

(Bron: NOLOC)
 


 

HRM Amsterdam

Nieuws: 20-08-2014

Nieuwe vestiging

Ypsylon opent per 1 september 2014 haar nieuwe vestiging Amsterdam, om zo haar klanten beter van dienst te kunnen zijn in de regio Randstad.

Het adres is:
Professor J. H. Bavincklaan 2-4
1183 AT Amstelveen 


Nieuws: 01-08-2014

Wetswijzigingen arbeidsrecht

Wij informeren u graag over de wetswijzigingen op het gebied van arbeidsrecht en subsidieregeling praktijkleren. Deze wetswijzigingen zullen per 1 juli 2015 ingaan.

Contracten voor bepaalde tijd

Per 1 januari 2015
Met ingang van 1 januari 2015 is een proeftijd in contracten van 6 maanden of korter niet meer toegestaan. Bij contracten voor bepaalde tijd van 6 maanden of langer moet de werkgever uiterlijk een maand voor het einde van het contract schriftelijk aan de werknemer laten weten of het contract wel of niet wordt verlengd. De aanzegtermijn is reeds van toepassing op lopende overeenkomsten die eindigen na 31 januari 2015. Voldoet men niet aan deze verplichting dan moet aan de werknemer bij niet voortzetting een boete van maximaal een maandloon worden betaald. Ook is het niet meer toegestaan een concurrentiebeding op te nemen in tijdelijke contracten, tenzij er een zwaarwegend bedrijfsbelang aan ten grondslag ligt en dit in het contract gemotiveerd is vastgelegd.

Per 1 juli 2015
Op 1 juli 2015 wordt de duur van de ketenregeling beperkt en wel tot 3 contracten in 2 jaar. Deze periode is nu 3 jaar. Ook wijzigt op 1 juli 2015 de onderbrekingstijd tussen twee contracten van 3 maanden naar 6 maanden. Daarnaast wordt de opvolger van de ontslagvergoeding waarschijnlijk op 1 juli 2015 ingevoerd, de transitievergoeding. Deze transitievergoeding moet worden betaald aan een werknemer die door de werkgever wordt ontslagen na een dienstverband van tenminste 24 maanden.

Oplossing
Bovenstaande wijzigingen kunnen worden opgelost door te kiezen voor 3 contracten van respectievelijk 7, 8 en 8 maanden. In totaal 23 maanden. Op deze wijze kan een proeftijd overeengekomen worden en blijft flexibiliteit mogelijk. Er hoeft dan geen transitievergoeding te worden betaald als er wordt besloten na het derde contract de samenwerking te beëindigen.

Subsidieregeling praktijkleren

Met ingang van 1 januari 2014 is de afdrachtvermindering onderwijs afgeschaft. Ter vervanging is met ingang van 1 januari 2014 de subsidieregeling praktijkleren van kracht geworden. Deze regeling wordt uitgevoerd door het AgenschapNL. Aanvragen dienen voor 15 september na afloop van het studiejaar te zijn ingediend.

(Bron: CSE)

 


Column in De Vaart.nu; 11-06-2014

Werk en Zekerheid

De vorige maand heeft u kunnen lezen over de plannen om het ontslagrecht te wijzigen. Volgens minister Asscher moet het ontslagrecht versoepeld worden om de arbeidsmarkt en de arbeidsmobiliteit (van oudere werknemers) te verbeteren en de arbeidsproductiviteit te verhogen. Het wordt allemaal geregeld in de Wet Werk en Zekerheid die op 18 februari jl. in de Tweede Kamer is aangenomen. In deze nieuwe wet vervalt onder meer de ontslagvergoeding en komt er een transitievergoeding voor in de plaats.

(Auteur: Romeo Charmes)


Column in De Vaart.nu; 25-04-2014

Werkgevers, pas op uw zaak! 

Wellicht is het u niet ontgaan: er komt nieuwe wetgeving aan ten aanzien van het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht: de Wet werk en zekerheid. Er gaat voor werkgevers en werknemers veel veranderen. Het ontslaan van werknemers moet sneller en goedkoper worden en de positie van flexwerkers wordt versterkt. Op 1 juli 2014 kunnen de eerste wijzigingen al ingaan.


(Auteur: Romeo Charmes) 


Nieuws; 22-04-2014

Transitievergoeding vs. Ontslagvergoeding

De regering heeft ontslagplannen geïntroduceerd die per 2015 moeten ingaan.
De Wet Werk en Zekerheid stelt voor de ontslagvergoeding te laten vervallen waarvoor een transitievergoeding in de plaats komt. Deze transitievergoeding bedraagt een derde maandsalaris per gewerkt jaar in de eerste 10 jaar en een half maandsalaris per gewerkt jaar in de jaren daarna. Er is een maximum van 75.000,- of een jaarsalaris indien dat hoger is. Voor 50-plussers geldt tot 2020 een gunstigere regeling. Nu kunnen werknemers een ontslagvergoeding ontvangen op basis van de kantonrechtersformule: globaal 1 maandsalaris per gewerkt jaar. De oude kantonrechtersformule die in veel sociaal plannen wordt toegepast (collectief ontslag) is beter dan de nieuwe kantonrechtersformule die door kantonrechters wordt gehanteerd bij individueel ontslag. De transitievergoeding moet verplicht worden ingezet voor scholing en het vinden van een nieuwe baan (via een outplacementbureau).


(Bron: transitiebudget.nl)


Nieuws; 15-04-2014

Carriere Management voor ex-wethouders

De Gemeenteraadsverkiezingen 2014 liggen achter ons en er breken spannende tijden aan nu de college-onderhandelingen in volle gang zijn. Voor u als wethouder is dit een onzekere periode omdat u wellicht afscheid moet nemen van het ambt en op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Gelukkig is  de zogenaamde APPA-regeling op u van toepassing zodat u na uw aftreden verzekerd bent van  een wachtgeld uitkering. Maar er rusten ook plichten op u. Na een zogenaamde rustperiode van 3 maanden moet u solliciteren of een eigen bedrijf starten om weer in uw eigen inkomen te voorzien.

Hoe Ypsylon u daarbij kan helpen, leest u hier.


(Auteur: Romeo Charmes en Bert Moolhuizen)Column in De Vaart.nu; 27-03-2014

Werk, de motor van Assen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ben ik naar een debat voor ondernemers geweest. Een van de thema’s was de arbeidsmarkt in Assen. Vertegenwoordigers van alle politieke partijen deden een pitch van twee minuten waarin belangrijke onderwerpen als werkgelegenheid en ondernemersklimaat aan bod kwamen. De Christen Unie had als enige partij onderzoek gedaan naar het ondernemersklimaat in de binnenstad. Het rapportcijfer dat de ondernemers hieraan geven is een 6,3. 

 


(Auteur: Romeo Charmes)


Column in De Vaart.nu; 17-02-2014

'Veranderen van binnenuit'

Agnes werkt al 28 jaar bij een financiële instelling. De laatste jaren is dat echter met lood in de schoenen. Ze is niet meer gemoti veerd en heeft  het gevoel dat niemand naar haar omkijkt, dat niemand haar werk waardeert. Als ze haar leidinggevende tegenkomt, staat ze te trillen op haar benen. Ze heeft  er slapeloze nachten van. Zij bespreekt dit met de bedrijfsarts en die stelt haar een coachingstraject  voor.

 


(Auteur: Romeo Charmes)


Column in De Vaart.nu; 17-01-2014

Studiekeuze

De schoolonderzoeken zijn weer gestart en menig eindexamenkandidaat gaat zich de komende maanden oriënteren op een vervolgstudie. Ongeveer 30% van alle
eerstejaarsstudenten maakt een verkeerde studiekeuze volgens het CBS. Dat kost de student en de ouders veel geld, nog los van alle frustratie en onzekerheid.

Het maken van een verkeerde studiekeuze overkwam ook Willemein. Zij is vorig jaar de opleiding Management Economie en Recht gestart, maar nu merkt zij dat deze opleiding niet aansluit bij haar verwachtingen. Ze overweegt om te stoppen en een andere studie op te pakken maar weet niet welke andere studie bij haar past.
Willemein en haar moeder komen bij Ypsylon voor een oriënterend gesprek.


(Auteur: Romeo Charmes) 


Webstite Acv; 16-12-2013

Ypsylon steekt ACV 3 in het nieuw

Ypsylon heeft onlangs besloten om de 3e selectie van ACV te sponsoren. Als ACV zijn we hier erg blij mee. Ypsylon heeft hier toe besloten, omdat zij veel gelijkenissen ziet tussen het (helpen) ontwikkelen van iemands talenten binnen een sportvereniging en het ontwikkelen van iemands talenten in het bedrijfsleven en de maatschappij.

De 3e seniorenselectie van ACV heeft de afgelopen seizoenen een versnelde verjonging doorgemaakt en dat werpt op dit moment, mede door de goede coaching van Daniël en Stephan,  z’n vruchten af. Naast de kunst en kunde die de jongens op het voetbalveld tonen, zijn de jongens ook zeer betrokken bij ondersteunde en sfeer verhogende activiteiten binnen ACV. Een topteam dus dat een goede sponsor verdient!

 

 

(Auteur: Ido de Haan)


Column in De Vaart.nu; 17-12-2013

Het onwikkelen van je Talent

Ypsylon heeft onlangs besloten om de spelers van het derde team van voetbalvereniging ACV uit Assen te sponsoren. Ypsylon heeft hiervoor gekozen, omdat zij veel gelijkenissen ziet tussen het (helpen) ontwikkelen van iemands talenten binnen een sportvereniging en het ontwikkelen van iemands talenten in het bedrijfsleven.

 

(Auteur: Daniel Charmes)


Column in De Vaart.nu; 18-11-2013

Samen komen wij er wel uit!

Regelmatig worden wij gevraagd om te bemiddelen bij arbeidsconflicten. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer een conflict heeft met zijn leidinggevende. Of als een leidinggevende een geschil heeft met één van zijn medewerkers over de uitvoering van zijn taken. Dit kan zo uit de hand lopen, dat samenwerking niet meer mogelijk is. Soms is er sprake van een onwerkbare situatie.

Mediation is een veel voorkomende vorm om conflicten op te lossen. Deze manier van conflicthantering wordt vaak geadviseerd boven het nemen van juridische stappen.

(Auteur: Romeo Charmes)


Column in De Vaart.nu; 16-10-2013

Studiekeuzebegeleiding

Het schooljaar 2013/2014 is weer begonnen. Vele jongeren zijn gaan studeren aan de universiteit of een MBO of HBO-opleiding. We zijn inmiddels een maand onderweg en je bent geen uitzondering als je jezelf de vraag stelt: "Heb ik eigenlijk wel de goede studiekeuze gemaakt?".

(Auteur: Daniël Charmes)


Column in De Vaart.nu; 17-09-2013

Bewuste keuze, een lastige keuze!

Koning Willem Alexander heeft deze week voor het eerst in zijn loopbaan op Prinsjesdag de troonrede uitgesproken. Hij deed dat in zijn nieuwe rol als staatshoofd. In de troonrede geeft de regering aan welke keuzen de regering van plan is te maken en tot welke veranderingen dit zal leiden. De vooruitzichten zijn gematigd positief. Er is nog veel onzeker en wij gaan een spannend jaar tegemoet. Willem Alexander heeft geen keuze, hij moet de troonrede voorlezen. Dat hoort bij het koningschap.

(Auteur: Romeo Charmes) 


Column in De Vaart.nu; 15-08-2013

Werkgevers betalen outplacement

In de vakantieperiode heb je vaak meer tijd en ruimte om over bepaalde zaken ten aanzien van je werk na te denken: “Vind ik mijn baan nog wel interessant genoeg?” of “Kan ik mijn baan behouden of kom ik misschien wel zonder werk te zitten?”

 (Auteur: Daniël Charmes)


Column in De Vaart.nu; 11-07-2013

Talentmanagement in Noord-Nederland

De zomervakantie is aangebroken. Een nieuwe groep jonge talenten heeft hun diploma op zak. Velen van hen gaan op zoek naar een baan of een vervolgopleiding. In de praktijk blijkt dat talentvolle afgestudeerden, die niet slagen in het vinden van een uitdagende baan in de regio Noord-Nederland,
vertrekken of overwegen te vertrekken richting de Randstad.

(Auteur: Daniël Charmes)


Column in De Vaart.nu; 17-06-2013

Een nieuwe baan,hoe krijg ik die?

Vandaag heb ik in mijn agenda een afspraak staan met René. Hij is projectmanager in de wegenbouwsector en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het werk in zijn sector neemt af en zit hij sinds begin dit jaar zonder werk. Samen gaan we op zoek naar die nieuwe uitdaging.

 (Auteur: Romeo Charmes)


Nieuws Tip; 31-05-2013

Afgewezen voor een baan? Zo ga je daarmee om!

De concurrentie is hevig: veel mensen zoeken een baan, maar het aantal vacatures is gedaald. Veel banenzoekers hebben de indruk dat de kans om afgewezen te worden groter is dan de kans om aangenomen te worden; toch komt een afwijzing iedere keer weer hard aan. 


Column in De Vaart.nu; 15-05-2013

Zekerheid van werk 

De arbeidsmarkt volgt onze economie. Onze economie blijft slecht presteren en Nederland is voor de derde keer in 4 jaar in een recessie terechtgekomen. Hierdoor zijn er minder banen beschikbaar in Drenthe en komen er steeds meer werkzoekenden bij. Uit recente cijfers van het UWV blijkt dat in Drenthe het aantal werkzoekenden in januari 2013 met 30% is toegenomen ten opzichte van januari 2012. Van de Drentse beroepsbevolking is nu 11,1% werkzoekend.

(Auteur: Romeo Charmes)


Column in De Vaart.nu; 19-04-2013

Oplossen van conflicten op het werk, de investering waard.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor conflicten op het werk. Arbeidsrelaties zitten vol conflicten. In Nederland melden zich jaarlijks tussen de 70.000 en 100.000 werknemers ziek vanwege een arbeidsconflict met de werkgever, leidinggevende of een collega. De kosten die arbeidsconflicten met zich meebrengen lopen jaarlijks op tot meer dan 1 miljard euro.

(Auteur: Romeo Charmes)


P&O Services; 13-3-2013

De Werkkostenregeling wordt vereenvoudigd en de verplichte invoering uitgesteld. Weet u nog wat te doen? 

Dik van Leeuwerden van ADP betreurt de verlenging van de overgangsregeling. “Het lijkt erop dat uitstel wordt beloond. Het is natuurlijk een feit dat voor deze regeling een enorme inventarisatie moet worden gemaakt.

Om te voldoen aan de nieuwe Werkkostenregeling moet namelijk veelal HR, financiën en loonadministratie betrokken worden. En – in veel gevallen – zijn er aanpassingen in de arbeidsvoorwaarden noodzakelijk. Dat betekent dat ook de OR betrokken is."

(Bron: PW de Gids)


Maatwerktraining Conflicthantering; 17-12-2012

‘2013: uw jaar zonder conflicten!’
‘Van conflict naar gesprek’

Resultaten boeken in het werk hangt in belangrijke mate af van hoe goed men met elkaar samen werkt. Wanneer verschillende mensen verschillende opvattingen hebben kan er spanning of zelfs een conflict ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goede vaardigheden te hebben op het gebied van conflicthantering. Dit is precies de reden waarom Ypsylon in het voorjaar met twee typen conflicthanterings trainingen komt.


P&O Services; 14-11-2012

Wie is verantwoordelijk voor de thuiswerkplek? 

De verantwoordelijkheid voor de thuiswerkplek wordt volledig bij de medewerker zelf gelegd en is niet of nauwelijks officieel belegd in de organisatie. Zo meldt slechts 3% van de ondervraagden dat zijn of haar afdeling - HR, ICT of Facility - de inrichting van een (comfortabele en efficiënte) thuiswerkplek in haar takenpakket heeft.

Dit zijn enkele resultaten van onderzoek uitgevoerd door ErgoDirect International en adviesbureau Veldhoen&Company.

(Bron: GidsOnline.nl) 

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een goed ingerichte werkplek. Op kantoor of elders. Als de werkplek thuis niet conform arbo-wetgeving is ingericht en uw medewerker krijgt last van bijvoorbeeld nek- of rugklachten, zit u met een arbeidsongeschikte medewerker. Heeft u uw beleid afgestemd op thuiswerken? Maakt u afspraken met uw medewerkers, helpt u ze bij de inrichting van hun 'thuiswerkplek'? Ypsylon helpt u bij het aanbrengen van de kaders binnen Het Nieuwe Werken.


Werving & Selectie; 12-11-12

Tips voor het opstellen van een relevant CV 

Met een goed CV ben je een stap dichterbij je nieuwe droombaan. Maar een slecht CV verpest je kansen. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? 

(Bron: JobBird.com)

Is het erg lang geleden dat u heeft gesolliciteerd? Meer tips over sollicitatiebrieven of een sollicitatiegesprek oefenen kan dan helpen de eerste kriebels te overwinnen. Er is wellicht een hoop veranderd sinds u uw laatste sollicitatiebrief de deur uit deed. Bel vrijblijvend voor een informatief gesprek!


Werving & Selectie; 29-10-12

Top 10 afhaakfactoren in een sollicitatie

Wanneer gekeken wordt naar de verschillen in 'afhaakfactoren' tussen generaties op de arbeidsmarkt, dan wordt duidelijk dat jongeren, evenals hoogopgeleiden, eerder geneigd zijn af te haken in het sollicitatieproces op basis van negatieve verhalen uit het netwerk.

(Bron: GidsOnline.nl)

Voorbereiding is het halve werk. Dat dit niet zomaar een uitdrukking is, bewijst dit artikel. Wat zegt uw medewerker  over uw bedrijf? Is hij een ambassadeur voor u? Hoe oordelen sollicitanten die worden afgewezen over uw sollicitatieprocedure, over uw organisatie? Werk aan de winkel! Vraag nu onze Werving en Selectieadviseur wat u eraan kan doen om als goede werkgever te worden gezien door de arbeidsmarkt.


Het Nieuwe Werken; 29-10-12

Leiding geven aan Het Nieuwe Werken

Stijl van leidinggeven blijft hetzelfde
Uit medewerkersonderzoeken blijkt vaak dat managers hun stijl van leidinggeven niet aanpassen na de invoering van Het Nieuwe Werken.

'Een deel blijft op de oude manier leidinggeven. Ze controleren welke mensen op kantoor aanwezig zijn, of thuiswerkers wel achter hun toetsenbord zitten, en bellen medewerkers ter controle op. Dat werkt niet.'

(Bron: ArboOnline.nl)

HNW is niet alleen een uitdaging voor de medewerker. Vooral leidinggevenden moeten de ruimte krijgen om hier mee om te leren gaan. Het vereist een hele andere werk- en vooral ook denkwijze om dit te laten slagen. Pas dan levert het iets op. Conclusie: Werken aan integraal HNW beleid? Jazeker. Want als de organisatie het niet uitdraagt, kun je geen draagvlak krijgen bij de werknemers. Onze P&O adviseur kan u adviseren over de invoering van Integraal HNW beleid in uw organisatie. Bel ons en vraag om een vrijblijvend gesprek!


Loopbaanadvies; 17-10-12

Leeftijdsbewust Personeelsbeleid

Pensioen en AOW naar 67 jaar
“Ik moet straks doorwerken tot mijn 67e”. Opmerkelijk dat veel mensen direct deze conclusie trekken uit de nieuwe plannen van het kabinet. Of je doorwerkt na je 65e bepaal je natuurlijk zelf. Je kunt een spaarpot vullen om het gemis aan AOW en verminderde pensioenopbouw voor 2 jaar op te vangen.

(Bron: GezondInBedrijf)

Niet iedereen wil of kan tot zijn 65e of 67e hetzelfde werk blijven doen. Wanneer ben je toe aan 'iets anders' en hoe kom je erachter wat dat 'iets' dan zou kunnen zijn? Geef zelf invulling aan het verloop van je werkzame leven. Maak op tijd de keus en maak vooral gebruik van de ervaring en kennis van een expert! Ypsylon werkt alleen met gecertificeerde loopbaancoaches.


P&O Services; 4-10-12

Modernisering Ziektewet

Op 2 oktober 2012 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de modernisering van de Ziektewet.

Momenteel komen er onevenwichtig veel werknemers met een tijdelijk dienstverband in de WIA en Ziektewet. Dat wil dit kabinet veranderen. Werkgevers en UWV moeten zich meer inspannen om zieke werknemers met een tijdelijk contract te re-integreren.

(Bron: Rijksoverheid.nl)

Het verscherpen van de verantwoordelijkheid van de werkgever waar het gaat om de flexpool heeft NU al gevolgen. Wellicht negatief, maar het kan ook positief uitpakken. Wat dit precies inhoudt voor uw onderneming is wellicht moeilijk in te schatten. Maar dat u uw (strategische) bedrijfsvoering erop moet aanpassen, lijkt onvermijdelijk. Wilt u weten wat het voor u betekent? Wij vinden niet alleen de knelpunten maar bieden u ook advies hoe deze op te lossen.
 


Coaching on the job; 2-10-12

Een derde werknemers slachtoffer van agressie op het werk

Van de werknemers van 15 tot 65 jaar werd in 2011 een op de drie slachtoffer van agressie op het werk. Externe agressie door klanten, patiënten, leerlingen of passagiers kwam daarbij het meest voor. Bijna een kwart van de werknemers had daarmee te maken. Bij 16 procent ging het om interne agressie door leidinggevenden of collega’s.

(Bron: Gezond in Bedrijf / CBS)

Agressie op het werk kan de veroorzaker zijn van stress en burn-out. Langdurig ziekteverzuim kan hierdoor het gevolg zijn. Voorkom dat het zover komt en pak het probleem op tijd aan. Creër de juiste omgeving en geef medewerkers het vertrouwen om erover te komen praten. Een onafhankelijke vertrouwenspersoon binnen de organisatie is een oplossing. Heeft u die niet, dan kunt u ook de P&O adviseur van Ypsylon inschakelen.


P&O Services; 2-10-12

Ook benieuwd naar het Jaarboek Personeelsmanagement 2013?
De veranderende rol van HRM

Het Jaarboek Personeelsmanagement geeft managers en HR-adviseurs inzicht in actuele ontwikkelingen op het vakgebied. Thema van dit jaar is 'De veranderende rol van HRM'. Verschillende experts werken dit thema uit voor de verschillende functiegebieden van HR.

Ook deze editie is tot stand gekomen dankzij het samenwerkingsverband tussen Research voor Beleid, Ebbinge & Co, SHL, Right Management, Human Capital Group, Twijnstra Gudde, Northgate Arinso, PreventNed bv, Universiteit Twente en Gids voor Personeelsmanagement.

Deze deskundigen uit de praktijk geven hun visie op actuele ontwikkelingen en presenteren cijfers op basis van recent onderzoek.
Hoofdredactie: Petra Biemans.

(Bron: GIDS Online)

Lees ook op onze nieuwspagina de komende periode per hoofdstuk de hoofdpunten uit het Jaarboek. 190 pagina's samengevat!


Het Nieuwe Werken; 1-10-12

Derde werkplek is efficiënter

De derde werkplek heeft de toekomst, betoogt Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Nederland in Management Team. 'Moderne kantoorwerkers zien de mogelijkheid om thuis te werken als een belangrijk pluspunt van hun werk. Maar werkgevers willen thuiswerken vaak helemaal niet bevorderen vanwege de inefficiëntie. De oplossing: een derde werkplek.

In plaats van op kantoor (de 'eerste werkplek') of thuis (de 'tweede werkplek') te werken, nemen mensen hun laptop, tablet en/of smartphone steeds vaker mee naar de bibliotheek, een business lounge, business centers, gezamenlijke werkplekken of koffiebars. Een derde werkplek kan niet alleen reistijd besparen, het is ook mogelijk dat een werkplek kosten bespaart, stelt Schaepman. 'Zeker met het ook op de aanstaande mogelijke forensentaks. Woon- werkverkeer wordt in de toekomst belast, maar als je een werkplek dichtbij huis creëert, reduceer je de kosten. Reis je namelijk van je derde werkplek naar een afspraak of naar kantoor (bijvoorbeeld 30 km verder) dan is dat werk-werkverkeer en dat blijft onbelast, ongeacht de afstand. Naast de kosten en tijd blijkt dat de derde werkplek ook effectiever 'werkt' dan thuis. Er zijn thuis niet altijd genoeg voorzieningen en men mist de professionele omgeving van een kantoor. Het brengt ook teveel afleiding met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de thuiswerkers zegt dat ze soms TV of films kijken, 20 procent speelt videogames en 26 procent doet wel eens een dutje.'

(Bron: Personeelbeleid september 2012)

Het Nieuwe Werken, een zegen of een last? Heeft u werknemers die erom vragen, of wilt u zelf onderzoeken of het mogelijk is? Wij zijn uw klankbord, sparringpartner en adviseren u graag tijdens dit veranderproces.


Organisatieadvies; 27-09-12

 'Ook de man van de postkamer heeft een mening.'

Teveel veranderprocessen worden top-down doorgevoerd. En daarom werken ze niet: zo’n zeventig procent van de veranderingen mislukt. Maar wanneer managers de hele organisatie erbij betrekken, gaat het een stuk beter. Dat zegt Rob de Wilde, specialist in Whole Scale Change. Een interview met hem is deze maand gepubliceerd in het magazine P&Oactueel.

(Bron: P&O Actueel/sept. 2012)

Laat u informeren over de werkconferenties die Ypsylon voor u kan organiseren. Niet zomaar 'de hei op', maar met z'n allen nadenken over de te varen koers van de organisatie.


 Ondernemersadvies; 25-09-12

Serieuze zakenpartners via Enterprise Europe Network

Global Green Ice is een Nederlands bedrijf in opbouw en manoeuvreert voorzichtig in Europa om geen financiële zeperd te halen. Eigenaar Ruud Bloksma mijdt ‘allerlei avonturiers’ en werkt graag samen met Agentschap NL om agenten en distributeurs te zoeken. Hij heeft een Zakenpartnerscan gedaan en zit in de database van Enterprise Europe Network. Bloksma: “Ik ben een fan van Agentschap NL.”

(Bron: BusinessCompleet)

Bent u zelfstandig ondernemer met een startend bedrijf? Kunt u hulp gebruiken bij het op-/uitbouwen van uw eigen bedrijf? Onze ervaren adviseur zal u graag begeleiden en coachen!


 P&O Services; 24-09-2012; Jurisprudentie, Arbeidsrecht

Gepiepeld of gewoon naïef?

Een werknemer van een bouwonderneming dient zijn ontslag in bij een van de bedrijfsonderdelen, om daarna aan de slag te gaan bij een ander deel van het bedrijf. Driekwart jaar later wordt de werknemer op non-actief gezet en meldt de werkgever dat zijn arbeidsovereenkomst niet verlengd gaat worden. De werknemer voelt zich misleid en stapt naar de rechter.

Een senior vestigingsmanager treedt per juni 2011 in dienst bij een bouwbedrijf. Intussen heeft de werknemer ook al in een ander deel van het bedrijf binnen het concern gewerkt. De onderneming heeft namelijk enkele BV's binnen zijn gelederen. Zo begon de werknemer in 1994 bij een vestiging in het concern dat bouwmaterialen verkocht. Het bedrijf waar de werknemer in dienst komt, biedt hem een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan met de duur van een jaar.

(Bron: GIDS Online)

De ragletieregel is een relatief onbekend begrip. Wat houdt deze regeling precies in? Een kans voor de werkgever? Een bedreiging voor de werknemer? Informeer bij Ypsylon P&O Plus Services hoe deze regeling werkt.


 P&O Services; 20-09-2012; Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken in stripvorm              Het Nieuwe Werken in Duckstad

Hoe maak je flexibel werken succesvol? Nog steeds zijn er vragen, onzekerheden, twijfels, onduidelijkheden. Maak nu eens in 1 document helder hoe het werkt! Dat wordt een flink boekwerk.... Maar als je het nu eens leuk maakt?

De voordelen van flexibel werken toelichten en het bespreekbaar maken in de organisatie? Sinds kort kan dat met een speciale uitgave van de Donald Duck. Hierin zorgt de beroemde eend voor een vrolijke en luchtige noot. Het boek begeleidt werknemers bij het veranderingsproces dat nodig is om Het Nieuwe Werken succesvol in te voeren. Door met het stripverhaal in te gaan op de kansen en valkuilen, kunnen organisaties het gesprek op een positieve manier openen.

In het verhaal probeert Donald Duck oom Dagobert te overtuigen van Het Nieuwe Werken en zet hij de voordelen van flexibel werken op een rijtje. Daarbij worden praktische tips gegeven die je in je dagelijkse werk kunt toepassen.

Het is de tweede keer dat Donald Duck zich op de werkvloer begeeft. Eerder stond het veilig omgaan met digitale informatie centraal.

(Bron: Sanoma Media )
 

Wilt u ondersteuning bij het invoeren van Het Nieuwe Werken? Duidelijke kaders en beleid invoeren? Misschien kunt u het direct combineren met de overgang naar de Werkkostenregeling. Het wat en vooral het hoe vertellen wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek.


P&O Services; 12-09-2012; Ziekteverzuim

Premie Ziektewet wordt afhankelijk van instroomcijfers

Het door de Tweede Kamer voor het zomerreces aangenomen wetsvoorstel Modernisering Ziektewet zal leiden tot een flinke lastenverzwaring voor werkgevers die met relatief veel tijdelijke krachten werken.

Dat stelt risicoadviseur en verzekeringsmakelaar AON. De wet Modernisering Ziektewet, die per 1 januari 2014 van kracht wordt, schrijft voor dat de werkgeverspremie voor de Ziektewet afhankelijk wordt van daadwerkelijke instroomcijfers per organisatie en dat deze niet meer per sector wordt vastgesteld. ‘Dat houdt in dat hoe hoger het verzuim van medewerkers met een tijdelijk contract is, hoe meer premie de werkgever moet afdragen', aldus Aon.

Nu betalen werkgevers alleen het loon door gedurende de looptijd van het tijdelijke contract. Vanaf 2014 worden werkgevers ook belast met het toerekenen van de ziektewetuitkering die een zieke tijdelijke werknemer ontvangt na het aflopen van het contract. De overheid wil op deze manier 270 miljoen euro bezuinigen.

(Bron: GIDS voor Personeelsmanagement, september 2012)


Werving en selectie; 07-09-2012

Precies en expressief communicerende leidinggevenden succesvoller

Leidinggevenden zijn succesvoller als ze precies en expressief communiceren. Dat is de belangrijkste uitkomst van het onderzoek dat Angelique Bakker deed naar de manier waarop leidinggevenden met hun medewerkers communiceren en hoe die dat ervaren.

Leiding geven is een proces van beïnvloeden waarbij communicatie een belangrijke rol speelt. Medewerkers zijn onder andere meer tevreden, vinden dat hun leidinggevenden beter presteren, ervaren hun relatie met hun leidinggevende als beter en vertrouwen hun leidinggevende meer naarmate hun leidinggevende preciezer en expressiever communiceert. Iemand die expressief communiceert, praat gemakkelijk en geeft richting aan een gesprek of discussie, is informeel en weet mensen met elkaar te laten lachen. Iemand die precies communiceert, vertelt beknopt en weldoordacht een gestructureerd verhaal dat echt ergens over gaat.

Naarmate leidinggevenden meer expressief én precies communiceren, zullen medewerkers hen aardiger vinden en meer als expert zien. Dat zijn twee belangrijke beïnvloedingsbronnen die waarschijnlijk verklaren waarom deze manieren van communiceren bijdragen aan meer succes voor een leidinggevende.
Het is zinvol om de manier waarop een potentiële leidinggevende communiceert mee te laten wegen in de beslissing tot eventuele promotie tot leidinggevende. De kans op succes in de organisatie neemt dan toe.

Ook is het voor selectie- en ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden interessant te onderzoeken in welke mate expressiviteit en precisie in communicatie kunnen worden aangeleerd.

(Bron: GIDS online, Vrije Universiteit Amsterdam)

Wilt u meer informatie over selectie- en ontwikkeltrajecten? Neem contact op met Daniël Charmes van Ypsylon voor een vrijblijvend gesprek.


Minder vaak ziek, maar wel langer

Het gemiddelde ziekteverzuim is de eerste helft van dit jaar gedaald van 4,5% naar 4,3%. Ook het aantal keren dat werknemers zich ziekmelden is afgenomen. Werknemers melden zich minder vaak ziek dan een jaar geleden. Wel was de gemiddelde duur van het ziekteverzuim langer. Dat blijkt uit een analyse van 360/ArboNed, gebaseerd op ruim een miljoen werknemers. Vooral het kortdurende verzuim is afgenomen. Volgens Corné Roelen, bedrijfsarts bij 360, heeft de daling van het verzuim te maken met de krappe arbeidsmarkt. Mensen zijn bang hun werk kwijt te raken. Roelen: ‘we zien dat er minder kort verzuim is, je blijft als werknemer niet meer thuis voor die verkoudheid en als je op den duur toch uitvalt dan is dat langer’.

(Bron: PERFORMA HR Nieuws, 31 juli 2012)

In hoeverre wordt het gedrag van zieke medewerkers beïnvloedt door de krappe arbeidsmarkt? Weet wat uw medewerkers bezighoudt met de P&O Plus Service van Ypsylon. Hands-on en laagdrempelige P&O ondersteuning.


Uitzendkrachten gaan evenveel verdienen als vast personeel

Veel bedrijven belonen de uitzendkrachten al langer "gelijk" met het eigen personeel. Dat wil zeggen, wat het salaris betreft. Maar voor de overige voorwaarden geldt dat nog niet. Dat moet het uitzend- of detacheringsbureau vaststellen.

Vanaf 2015 gaan uitzendkrachten vanaf de eerste werkdag evenveel verdienen als collega's met een vast dienstverband. De vakbonden en de Algemene Bond voor Uitzendkrachten hebben een principeakkoord bereikt waarin dit is vastgelegd.

Gelijke beloning strekt zich niet alleen uit over salaris. Ook toeslagen en ADV worden gelijkgetrokken voor uitzendkrachten en vaste werknemers. FNV-voorzitter Henk van der Kolk noemt het akkoord op zijn blog 'Niets minder dan een kleine revolutie in de arbeidsverhoudingen'. 

(Bron: GIDS voor personeelsmanagement, 23 juli 2012)


11 signalen die wijzen op ontsporende leiders

Wanneer topmanagers ontsporen kijken personeelsmanagers vaak lijdzaam toe hoe de eigen top de organisatie te gronde richt. Hoe herken je management derailment voordat het te laat is?

Voorbeelden van management derailment zijn er te over. Zeer recent nog stuurde kapitein Schettino zijn cruiseship Concordia de diepte in. Topman Cees van der Hoeven bracht Ahold op de rand van de afgrond door zijn expansiedrift en Dirk Scheringa bekostigde zijn dure hobby's met DSB-euro's. En ook Silvio Berlusconi en Dominique Strauss-Kahn lieten hun macht naar het hoofd stijgen. 

(Bron: GIDS voor personeelsmanagement, 17 juli 2012) 


Hoe je medewerkers mee krijgt in een organisatieverandering

Het motiveren van medewerkers is een terugkerend thema in organisaties. Hoe krijgen we medewerkers mee in een organisatieverandering? Hoe creëren we draagvlak voor alweer een nieuwe strategie? En hoe zorgen we voor loyaliteit, engagement en betrokkenheid?

Medewerkers zijn - veel meer dan wordt aangenomen - wel degelijk intrinsiek gemotiveerd. Het zijn eerder de organisatie en hun leidinggevenden die medewerkers niet in staat stellen die motivatie om te zetten in gedrag. Als dit maar lang genoeg duurt, dan zijn ze op een gegeven inderdaad niet meer in beweging te krijgen.

(Bron: GIDS voor personeelsmanagement, 12 juli 2012)


Vastgeroest door vast contract

Drie op de vier Nederlanders wil graag van baan veranderen, maar deinst terug voor de gevolgen. Zo wordt het verlies van een vast contract door 54 procent gezien als een hindernis. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.

(Bron: SZW, 22 juni 2012)


Mannen geschikter voor Het Nieuwe Werken

Mannen geven minder om een gestructureerde werkomgeving dan vrouwen. Daarnaast vinden ze persoonlijke onafhankelijkheid in hun werk belangrijker dan het andere geslacht. Dit maakt ze geschikter voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek van testuitgeverij TalentLens onder bijna negenhonderd respondenten.

(Bron: TalentLens, 21 juni 2012)


Ontslagrecht op de schop

Vanaf 2014 wordt het een stuk makkelijker voor u om werknemers te ontslaan, bovendien gaat de maximale ontslagvergoeding vanaf dan flink omlaag. Dat blijkt uit het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks.

(Bron: HR Select, 19 juni 2012)


Tientje extra voor minimum loon

Werken er in uw organisatie werknemers voor het minimumloon of een salaris dat daar dichtbij ligt? Let dan op! Per 1 juli stijgt het wettelijk minimumloon voor een fulltimebaan met bijna tien euro, naar € 1.456,20.

(Bron: HR Select, 19 juni 2012)

 

Bekijk uw adviseurs