Conflicten, van tijd tot tijd heeft iedereen er wel eens mee te maken bijvoorbeeld privé, in de maatschappij of op je werk. Enkele weken terug had ik het voorrecht om bij Ypsylon Assen de workshop conflicthantering te mogen volgen. Tijdens deze workshop werd er op een efficiënte manier stilgestaan bij de diverse onderdelen welke meestal een rol spelen bij conflicten.

Menselijke interactie en elkaars belangen bespreekbaar maken waren de steekwoorden die tijdens deze workshop op een korte maar krachtige manier werden uitgediept.

Een belangrijk onderdeel hierbij was dat er inzicht werd gegeven over de achtergrond en oorzaken van conflicten d.m.v. het herkennen van een viertal zogenaamde conflictonderwerpen. Door dit inzicht ben ik voortaan beter in staat om helder te krijgen wat de uiteindelijke conflictkwestie is om hier vervolgens op een goede manier naar te handelen zonder daarbij eventuele onverenigbare belangen en posities van de betrokken partijen uit het oog te verliezen. Verder heb ik door deze interactieve training meer inzicht gekregen in mijn eigen conflicthanteringsstijl waarmee ik met de opgedane kennis voortaan beter een conflict kan duiden en bewust een keuze kan maken hoe ik daar in ga staan.

De training van Ypsylon wordt op een frisse manier gegeven waarbij theorie en praktijk goed worden afgewisseld, wat mij betreft een aanrader voor iedereen!

Auteur:  Dhr. Albert van der Veen
Tender Manager; Ballast Nedam

 “De training van Ypsylon wordt op een frisse manier gegeven”

Albert van der Veen, Ballast Nedam

Loopbaanadvies Ypsylon Ballast Nedam