Een burnout voorkomen is beter dan genezen

De psychische werkbelasting neemt de laatste jaren sterk toe, door prestatiedruk, digitalisering, informatisering en agressie op de werkvloer. Daarnaast wil uw medewerker graag een goede balans met het sociale leven. Logisch, maar ook veeleisend als het gaat om het combineren van een uitdagende baan met kinderen, partner, sport en hobby’s.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit leidt tot een hoge mentale belasting met spanningen, concentratieverlies, fouten, klachten, conflicten en uiteindelijk uitval als gevolg van een burnout. Het lastige hierbij is dat het niet altijd helder is waar de (psychische) klachten vandaan komen. Het kan komen door een conflictsituatie op het werk, maar het kan ook aan een gespannen thuissituatie liggen.

Signalen

Signalering van en omgaan met stress en burnout klachten stelt hoge eisen aan de vaardigheden van leidinggevenden. Preventieve maatregelen om uitval te voorkomen zijn noodzakelijk en vereisen samenwerking tussen werkgever, leidinggevende en werknemer. Ypsylon werkt samen met u aan beleid om deze vorm van verzuim te voorkomen en terug te dringen. Daarnaast begeleiden en adviseren wij medewerkers en leidinggevenden die te maken krijgen met uitval als gevolg van psycho-sociale klachten.

Onze expertise is beschikbaar voor het opzetten en implementeren van beleid omtrent de signalering van en het omgaan met psycho-sociale klachten, gericht op preventie van stress en burnout. Wij adviseren u en uw medewerkers en bieden begeleiding bij uitval van de medewerker.

Artikel 1: Carien. K. Vijf blunders bij re-integratie na burn-out

Artikel 2: Vinke, R, Geef je talent de ruimte en voorkom een burn-out

Artikel 3: Bezemer, P. & Verschoor, S. Werkstress. Werkgever u kunt er iets aan doen!

 

Neem contact met ons op!
Wij geven u dan inzicht in welke resultaten wij voor u kunnen behalen.

Ypsylon informatiebrochure werkdruk

Bekijk onze overige Loopbaan diensten

Contact           Ypsylon twitter

Column in De Vaart.nu

Re-integratie Coach

 

"Zekerheid van werk"

Romeo Charmes