In de afgelopen jaren hebben een aantal jonge talentvolle mensen stage gelopen op verschillende afdelingen binnen Ypsylon. Met trots kunnen wij zeggen dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen en enkelen gaan zelfs nog doorstuderen. Ook wij zien graag hoe onze jonge talenten zich ontwikkelen en hebben daarom de alumniclub opgericht. Een netwerk waar onze opdrachtgevers ook de vruchten van kunnen plukken.


Yvonne Wijma

Mijn naam is Yvonne Wijma, 22 jaar en ik volg de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In het kader van mijn studie heb ik stage gelopen bij Ypsylon in de periode februari tot juli 2018.

Toen ik in Februari voor het eerst binnen stapte werd ik heel hartelijk ontvangen door alle medewerkers van Ypsylon. Ik kreeg in het begin van mijn stage gelijk de kans om mee te werken aan diverse opdrachten voor organisatieadvies en loopbaanadvies. Ypsylon heeft mij hierin veel vrijheid en verantwoordelijkheid gegeven waardoor ik kon groeien en ontwikkelen als beroepsprofessional.

Het gaf mij gedurende mijn stage het meeste voldoening om mensen te begeleiden die opzoek waren naar een nieuwe baan die bij ze past. Wat ik bij Ypsylon heb geleerd is om competenties en vaardigheden van mensen te koppelen aan een passende baan.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Ypsylon. Mijn tijd bij Ypsylon heeft mij laten zien waar mijn eigen kwaliteiten liggen en welke stappen ik zelf kan zetten in mijn eigen loopbaan. In september 2018 start ik met afstuderen en ga ik mij bezig houden met e-health app development binnen de Hanzehogeschool.

 


Danique van Leeuwen

Mijn naam is Danique van Leeuwen, 23 jaar en ik volg de opleiding Toegepaste Psychologie. Binnen deze studie heb ik stage gelopen bij Ypsylon in de periode februari tot juli 2018.

In deze stage heb ik veel geleerd. Ik leerde over verschillende organisaties en functies. Naast loopbaanadvies en werving en selectieprojecten, heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven met als doel de deelnemers een stap dichter bij hun nieuwe baan te brengen. Ik vond het gaaf om te zien hoe de deelnemers opbloeiden door de keuzes die zij maakten.

In mijn stage bij Ypsylon heb ik niet alleen anderen bewust gemaakt door de vraag 'Wat wil ik?'. Zelf heb ik namelijk ook een beter beeld gekregen van wat ik wil met betrekking tot mijn loopbaan. Ik vind werkgeluk erg interessant en ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan en het werk doen wat bij hen past. Dit is een onderwerp waarin ik mij nog meer in wil verdiepen.

 


Sandra van Dijk

Mijn naam is Sandra van Dijk. Ik ben 21 en ik zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb stage gelopen bij Ypsylon van september 2017 tot februari 2018.

Bij Ypsylon heb ik me voornamelijk bezig gehouden met loopbaanadvies en werving en selectie vraagstukken. Hiernaast kreeg ik ook alle ruimte en vrijheid om me bezig te houden met zaken die mij erg interesseren, zoals o.a. het ontwikkelen van een training voor startend ondernemers en het schrijven van handleidingen die onze kandidaten helpen met bijvoorbeeld het schrijven van sollicitatiebrieven. Daarnaast kreeg ik ook ruimte om me te verdiepen in methodes, vragenlijsten en nieuwe theorieën en heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen in mijn vakgebied.

Ik heb een erg leuke en leerzame tijd gehad bij Ypsylon. Ik kijk met plezier terug op mijn stage en ben erg benieuwd wat de toekomst zal brengen. In februari start ik met afstuderen bij de Koninklijke Luchtmacht. Hier ga ik me bezig houden met leiderschap en de ontwikkeling daarvan.

 


Ante Boomsma

Mijn naam is Ante Boomsma en het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij Ypsylon vanuit mijn opleiding Toegepaste psychologie.

Ik heb Ypsylon ervaren als een zeer vriendelijk en betrokken bedrijf. Tijdens mijn stage hebben ze mij veel ruimte geboden om mezelf te ontwikkelen op de gebieden die mij interesseren. Ik kon bij Ypsylon zelf aangeven bij welke projecten ik betrokken wilde worden en er was altijd ruimte voor mijn eigen inbreng. 

In de beginfase van mijn stage heb ik een vragenlijst ingevuld die mij en mijn begeleiders meer inzicht gaf in mijn menstype en leerstijl. Gedurende de hele stage heeft Ypsylon de uitslag van deze vragenlijsten in het achterhoofd gehouden om zo een omgeving te creëren waarin ik mezelf het beste kon ontwikkelen en mijn talenten optimaal kon manifesteren. 

Ik heb bij Ypsylon geleerd dat ik de regisseur van mijn eigen loopbaan ben. Ypsylon heeft mij een half jaar een inspirerende en motiverende omgeving geboden en ik heb genoten van dit mensgerichte bedrijf. Een stage bij Ypsylon is uitermate geschikt voor mensen die bewust aan de slag willen met hun eigen ontwikkeling en zelfstandig genoeg zijn om zelf aan te geven wat ze willen leren en hoe ze dat willen doen. 

 


Daniëlle Sluijter 

Mijn naam is Daniëlle. Ik ben 22 en woon in Rijswijk. Ik studeer Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Leiden.

In mijn 3e jaar moest ik een half jaar stage gaan lopen. Ik vond het erg lastig om een stage te vinden, tot dat ik de vacature van Ypsylon zag. Het bedrijf en de werkzaamheden spraken mij meteen aan. Ook tijdens mijn sollicitatiegesprek bleek dat het goed klikte en dat de werkzaamheden voldeden aan mijn verwachtingen. Ik werd de eerste stagiair op locatie Amstelveen.

Wat ik erg leuk vond waren de afwisselende werkzaamheden. Het ene moment was ik een vacature aan het opstellen en het volgende moment hadden we een intakegesprek voor een loopbaantraject. Juist hierdoor is Ypsylon een hele leuke stageplek, je leert van alles wat en wordt aangemoedigd om met alles mee te doen/denken. Ik heb tijdens mijn stageperiode ontdekt dat ik zeker verder wil in het recruitment vakgebied!

 


Demi Maatman 

Mijn naam is Demi Maatman. Ik studeer Toegepaste Psychologie en in mijn 4e jaar koos ik voor een stage bij Ypsylon. Tijdens deze stage heb ik veel geleerd op het gebied van werving- en selectie, loopbaancoaching en het geven van trainingen. Deze stage bood mij de kans om alle facetten binnen een bedrijf te ervaren, doordat ik overal bij betrokken werd. 

Wat mij veel energie gaf, was het ontmoeten van veel verschillende mensen. Ook mocht ik gedeeltelijk een nieuwe training ('De arbeidsmarkt op') bedenken en deze heb ik samen met Daniël gegeven. De deelnemers van de training vonden het waardevol dat ze ervaringen met elkaar konden delen en dit 'verbinden' van anderen vond ik mooi om te ervaren. 

Naast deze fijne ervaringen heb ik mezelf ontwikkeld, met behulp van feedback van collega's en kandidaten. Hier ben ik ze erg dankbaar voor. Op dit moment ben ik aan het afstuderen en daarna ga ik waarschijnlijk Sociologie studeren aan de universiteit. 

Ik zie deze stage bij Ypsylon als een goede basis voor mijn verdere loopbaan en ik kijk er met plezier op terug.

 


Suzanne Verschoor

Mijn naam is Suzanne Verschoor. Ik ben 25 jaar en ik woon in Assen. Ik studeer Human Resource Management (HRM) aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ik heb bij Ypsylon stage gelopen van januari 2016 t/m juni 2016. Tijdens deze stage heb ik mijn kennis binnen het vakgebied verder ontwikkeld, maar heb ik ook erg veel zelfkennis opgedaan. Ypsylon biedt de mogelijkheid en begeleiding voor zelfontwikkeling. Ik heb ervaring opgedaan met organisatieadvies, loopbaanadvies en werving & selectie. Daarnaast heb ik samen met Petra Bezemer het meetinstrument Werkdruk en Werkstress ontwikkeld.

Ypsylon biedt gevarieerd werk, ontwikkelingen en kansen en heeft een flexibele mentaliteit, waardoor de tijd voorbij is gevlogen. Ik mag terugkijken op een leerzame en plezierige stageperiode.

Ik heb er erg veel zin in om na mijn studie aan het werk te gaan. Mijn tijd bij Ypsylon heeft mij laten zien waar mijn kwaliteiten liggen. Deze ga ik zeker benutten en verder ontwikkelen binnen mijn toekomstige baan.

 


Petra Bezemer

Mijn naam is Petra Bezemer. Ik ben 23 jaar en ik woon in Groningen. Ik studeer Human Resource Management (HRM) aan de Hanzehogeschool in Groningen.

 

Ik heb bij Ypsylon stage gelopen van januari 2016 t/m juni 2016. Tijdens mijn stage werd ik uitgedaagd om mijzelf verder te ontwikkelen tot een echte professional. Ik kreeg de kans om mee te werken aan diverse opdrachten voor organisatieadvies en loopbaanadvies. Ypsylon is een innovatieve organisatie, constant in beweging en ontwikkeling. In dit kader heb samen met mijn medestagiaire Suzanne Verschoor voor Ypsylon het meetinstrument Werkdruk en Werkstress ontwikkeld. Daarnaast mocht ik ondersteunen bij de ontwikkeling van de HR-Strategy scan.

 

Ik heb erg genoten van mijn tijd bij Ypsylon. Mijn collega’s motiveerden mij om het beste uit mijzelf te halen. Ik heb binnen mijn stage veel geleerd, geen dag was hetzelfde.

 

Mijn tijd bij Ypsylon heeft mij geïnspireerd om komend jaar de minor ‘het veranderen van organisaties’ te volgen. Na mijn studie wil ik een bedrijfskunde master volgen aan de universiteit.

 


Lonne Stegeman

Mijn naam is Lonne Stegeman. Ik ben 24 jaar en ik woon in Groningen. Ik studeer Human Resource Management (HRM) aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ik heb bij Ypsylon stage gelopen van januari 2015 t/m juni 2016. Na mijn stage mocht ik bij Ypsylon blijven werken als Junior HRM Consultant. Ik heb mij bij Ypsylon beziggehouden met ondersteunende werkzaamheden voor loopbaanadvies-, organisatieadvies- en werving en selectie vraagstukken. Hiernaast heb ik een onderzoek uitgevoerd dat zich richtte op recruitment en development.


Ik kijk met plezier terug op mijn tijd bij Ypsylon. Ik heb erg veel geleerd omdat je bij Ypsylon als stagiaire overal bij betrokken wordt. Ze zien je echt als een volwaardige collega, een young professional.


Als ik over anderhalf jaar klaar ben met mijn studie HRM wil ik een master gaan doen aan de universiteit. Ik weet nog niet precies welke master het gaat worden maar Verandermanagement in Groningen lijkt mij erg interessant.

 


 Anne Nieboer

 Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie master student

Mijn naam is Anne Nieboer. Ik ben 25 jaar oud en een jaar geleden afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de master Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie. Tijdens deze master heb ik stage gelopen bij Ypsylon.

Er was in mijn master weinig ruimte voor praktijk ervaring. Daarom had ik contact gezocht met Ypsylon omdat ik graag wat ik leerde in mijn master wilde gebruiken en ontwikkelen in de praktijk. Het toepassen van mijn theoretische kennis in de praktijk is zeker gelukt. Ik heb mij bezig gehouden met het ontwikkelen en geven van de trainingen conflicthantering en netwerken 2.0. Daarnaast was ik betrokken bij de afdeling werving en selectie en dacht ik mee in organisatievraagstukken.
Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Ypsylon.

Op dit moment werk ik al een jaar fulltime aan het opzetten van een consultancy tak in de zorg. Samen met talentvolle studenten werk ik aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Ik doe dit met heel erg veel plezier en wil hierin dan ook verder mee gaan in de toekomst. 


Elmar Hommes                                                                               

HRM Student Hanzehogeschool                                                                                                  

Mijn naam is Elmar Hommes. Ik ben 24 jaar oud, ik woon in Groningen en mijn hobby is schaken. In 2009 begon ik de opleiding HRM aan de Hanzehogeschool in Groningen. In het derde jaar van mijn opleiding had ik het geluk om stage te mogen lopen bij Ypsylon.

In tegenstelling tot mijn verwachtingen van een stage, gingen bij Ypsylon alle deuren voor mij open en werd ik overal in betrokken. Dat was voor mij een uitgelezen kans om met diverse aspecten van organisatieadvies in aanraking te komen. Ik ondersteunde bij interviews met loopbaankandidaten, heb actief meegeholpen met coachingstrajecten en dacht mee aan verschillende verandervraagstukken voor grotere klanten. Daarnaast werd ik door mijn collega's uitgedaagd om ook mee te denken met de interne werkzaamheden bij Ypslon. Zo heb ik meegeholpen om Ypsylon te profileren via Social Media en heb ik geassisteerd bij het vormgeven van de website. Dankzij mijn tijd bij Ypsylon heb ik mijn studie HRM kunnen afsluiten met een halfjaar waardevolle praktijkervaring.

Na mijn stage, werk ik nog regelmatig bij Ypsylon om mee te helpen aan grotere klussen. Deze werkzaamheden combineer ik inmiddels met het masterprogramma Changemanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik hoop in de toekomst mijn opgedane kenis en ervaring te kunnen inzetten om in staat te zijn organisaties richting te bieden in een onzekere toekomst.


Arnaud Klomp

Multimedia en vormgeving student

Mijn naam is Arnaud Klomp. In 2008 heb ik mijn afstudeeropdracht voor mijn opleiding Multimedia en vormgeving uitgevoerd bij Ypsylon.
Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een adviesrapport geschreven over hoe Ypsylon haar naamsbekendheid kan verbeteren in Assen, hierbij heb ik gekeken naar alle communicatie-uitingen van Ypsylon. Destijds had Ypsylon een andere huisstijl, echter zijn een aantal elementen nog zichtbaar in de nieuwe huisstijl. Ypsylon heeft bij het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl gebruik gemaakt van mijn adviesrapport, wat erg leuk is om te zien.

Na mijn afstudeerstage bij Ypsylon ben ik door gaan studeren en heb ik mijn master gehaald in Communicatie Wetenschap. Op dit moment werk ik op een ICT Support afdeling en help ik in mijn vrije tijd bedrijven bij het ontwikkelen van communicatie-uitingen en heb ik nog regelmatig contact met Ypsylon. Over een paar jaar zou ik graag werkzaam willen zijn als UX-designer (user experience designer), zodat ik een steentje kan bijdragen aan producten die gebruiksvriendelijk zijn en er mooi uitzien.


Frieda van der Wal

Directiesecretaresse management student

Mijn naam is Frieda, ik ben 22 jaar oud en woon in Stadskanaal. In 2013 ben ik begonnen met mijn huidige opleiding Directiesecretaresse/Management Assistent op het Drenthe College te Assen. In het eerste jaar mocht ik bij Ypsylon stage lopen om de functie in de praktijk te ervaren en te leren.

Tijdens mijn stage bij Ypsylon heb ik veel mogen doen en werd ik betrokken bij meerdere projecten. Ik heb mijn eigen taken en verantwoordelijkheden gekregen om uit te voeren en heb mede daardoor mijzelf mogen ontwikkelen, onder andere op sociaal, communicatief gebied en administratief gebied.

Een onverwachte afsluiting van mijn stageperiode was dat ik naast mijn werk bij Jumbo Supermarkten ook werkzaam mag zijn bij Ypsylon in de komende vakantieperiodes. In deze perioden voer ik Directiesecretaresse werkzaamheden uit en ben ondersteuning voor de afdeling werving en selectie binnen Ypsylon.

Allereerst hoop ik mijn huidige opleiding goed af te ronden en daarna hoop ik me nog verder te kunnen ontwikkelen.


Suzanne Gelling

Marketing Communicatie & Evenementen student

Mijn naam is Suzanne Gelling, 17 jaar oud en ik woon in Assen. Mijn hobby's zijn fitnessen, winkelen met vriendinnen en uitgaan. In 2013 ben ik begonnen met de opleiding Marketing Communicatie & Evenementen op het Noorderpoort College te Groningen. In het eerste jaar van mijn opleiding heb ik drie maanden stage gelopen bij Ypsylon.

Als ik terug kijk op mijn stage bij Ypsylon, kan ik zeggen dat ik trots ben op het werk wat ik hier heb gedaan. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik werd ook bij veel projecten betrokken op gebied van marketing en communicatie. Door de stage bij Ypsylon ben ik erachter gekomen dat ik de juiste opleiding heb gekozen en me verder wil ontwikkelen op dit gebied. De sfeer bij Ypsylon was altijd goed en ik voelde mij daardoor ook gelijk op mijn gemak.

Wat ik later precies wil gaan doen, is voor mij nog niet helemaal duidelijk. Ik hoop mijn opleiding goed af te ronden en daarna HBO te gaan doen.